Hyvää ystävänpäivää!!

Näin ystävänpäivän kunniaksi en tehnytkään kakkua vaan suklaata, sydämen muodossa tietenki.

Teen paljon suklaa-karkkeja/-konvehteja ja suklaarasioita, Jouluna niitä tuli kuitenkin tehtyä NIIN paljon, että on tehnyt mieli pitää hiukan taukoa. Nyt kuitenkin tuli lisää intoa ja aihetta tehdä suklaasta jotain.

Suklaan temperointi: Ensin sulatan suklaan joko vesihauteessa tai mikrossa. 10-20 sekuntia kerrallaan ja välissä kunnolla sekoittaen, ettei suklaa pala. Mikrossa tulee nopeammin. Sitten kun suklaa on kokonaan sulanut, annan sen jäähtyä. Yleensä pöydällä kulhossa, välillä sekoittaen. Sitten kun suklaan lämpö on oikea n.27 astetta lämmitän sitä uudelleen hiukan, että suklaa notkistuu. Suklaa on temperoitunut.

Kaadan suklaan muotteihin. Laitan suklaamuotit kovettumaan jääkaappiin ja pienet esim.konvehdit kovettuvat nopeasti. Suklaarasia muotteja pitää yleensä pitää vähän kauemmin jotta suklaa irtoaa muotista ja jos jääkaappikylmänä irtoa, voi muotin laittaa pakastimeen ja 15 minuutin välein kokeilla irtoaako suklaa.

 

Tässä ensin suklaarasian pohja sekä konvehteja.

 Sitten suklaasydämiä valkosuklaalla koristeltuna.

Sitten olen laittanut valmiita konvehteja suklaarasian sisälle. Suklaarasiaan voi myös tehdä kannen, mutta tähän en sitä halunut sillä halusin sydänrasian kukkuralleen suklaata. Kannen kanssa suklaakonvehteja ei mahdu niin paljon.