Pohja noin 7 munan sokerikakkupohja, täytteenä sitruunamousse. Päällä sokerimassaa, värjättynä pinkillä sprayllä. Kukka sokerimassaa, lehdet marsipaania ja koristeviivat tummaa suklaata. Sokerimassan alla ohut kerros sokerikreemiä.
Sitruunamousse:
1-2 sitruunan kuori ja mehu
7 liivatelehteä
400g mautamatonta tuorejuustoa
2dl vaniljajogurttia
2dl maitorahkaa
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa tai 4 pientä kananmunan valkuaista
Kylmässä vedessä liotetut liivatteet sulatetaan kiehuvaan sitruunan mehuun. Kaikki aineet paitsi valkuaiset sekoitetaan keskenään, liivatemehu valutetaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovaisesti. Täytä kakku heti ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Sokerikreemi:
250g suolatonta voita
500g tomusokeria
1-2 rkl maitoa
Vaahotetaan voi ja tomusokeri. Jos massa on liian jämäkkää sitä voi ohentaa maidolla, helpottaa kreemi levittämistä
Kommentit