Hyvää pääsiäistä kaikille!

Meille kotiin tein tälläsien pääsiäiskakun. Ei ollut aikaa tai edes intoa tehdä oikeita pääsiäiskoristeita joten ihan vain pikaisesti pursotukset, hyvähän niitäkin on harjoitella. Olisin ne muuten tehnyt suklaasta mutta halusin, että myös suklaa-allerginen siskoni pääsisi maistamaan kakkua. Pohjana yksi kerros tavallista kakkupohjaa ja päällä sitruunamousse. Koristeet koristelugeeliä ja kultahelmiä.

1239561960_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laita kakkuvuoan reunat pohjan ympärille. Kostuta kakkupohja (käytin vettä). Tee mousse ohjeen mukaan ja kaada pohjan päälle, anna hyytyä vähintään 4 tuntia kylmässä. Koristele haluamallasi tavalla.

sitruunamoussen ohje:

 

n½ sitruunan kuori ja mehu

2 liivatelehteä

n 130g mautamatonta tuorejuustoa

3/4 dl vaniljajogurttia

n ½dl maitorahkaa

3/4dl sokeria

3/4 tl vaniljasokeria

1 valkuainen

Kylmässä vedessä liotetut liivatteet sulatetaan kiehuvaan sitruunan mehuun. Kaikki aineet paitsi valkuaiset sekoitetaan keskenään, liivatemehu valutetaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovaisesti.