Tänään leivoin vanhemman pojan kanssa karjalanpiirakoita. Olen ennen tehnyt aina ison satsin ja aina tuntuu, että siinä menee koko päivä. Nyt tein vähemmän ja piirakat olikin tehty tosi nopeasti ja oli kivaa! Tämä ohje on muuten todella hyvä. Täyte meni ihan tasan kuoritaikinan kanssa.

Karjalanpiirakat 16kpl.

 Täyte:

3dl vettä

vajaa 2dl puuroriisiä

6dl maitoa

1tl suolaa

Kuoritaikina:

1dl kylmää vettä

½tl suolaa

1½dl ruisjauhoja

1dl vehnäjauhoja

1rkl öljyä tai sulatettua voita

Kostutus:

3/4dl maitoa

25g voita

Keitä riisiä vedessä noin 10 min. Kaada joukkoon maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Sekoita taikinan aineet keskenään ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tanko 16 osaan, pyöritä osat palloiksi, litistä ja laita liinan alle. Kaaviloi jauhotetulla alustalla pyöreitä piirakankuoria. Pinoa päällekkäin ja jokaiseen väliin aina kunnolla ruisjauhoja, peitä. Poista jauhot kuoren päältä ja levitä siihen täytettä. Nosta reunatkeskelle ja rypytä. Paista 250-275 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kasta kypsät piirakat kuumassa maito-voi seoksessa.